Språk: 

Regler for katalogen
Sist oppdatert 1 januar 2004

1. Generelle regler

Katalog “Ortodoks kristendom.com” er et uavhengig prosjekt under porlaten "Russkoe voskresenie" (Russisk Oppstandelse) og vedlikeholdes av en redaktørgruppe som var dannet for dette formål. Alle spørsmål om regler for katalogens fuknskjon og bestemmelser om å sette link til andre hjemmesider eller avslag behandles utelukkende av katalogens administrasjon.

2. Hvordan setter man til nye linker i katalogen

Alle materialer for katalogen sensureres på forhånd. Alle søknader for å tilføye eller fjerne linker settes i kø og kan aksepteres, avslås eller redigeres uten kommentar. Katalogens redaktører er ikke pliktige å kommentere årsaker til avslag.

Behandlingstid avhenger av redaktørens kapasitet og antall søknader og kan variere fra noen timer til en uke.

Linker tilføyes til katalogen:

 • av side forfattere (disse linker stilles i kø for godkjennelse av redaktører);
 • av katalogens redaktører etter lesernes tips
 • av katalogens redaktører etter automatisk søk for nye ortodokse hjemmesider på nettet.

Fordeling av linker til seksjonergjennomføres av katalogens redaktører Hver side kan settes in maks. 5 seksjoner Fordelingskrav bestemmes utelukkende av redaktører. Dersom sideforfatteren mener at katalogen mangler relevante seksjoner, har han rett til å tipse redaskjon om å sette en seksjon til eller endre seksjonsfordeling

Et automatisk kontrollsystem leser to linker med samme domenenavn og direktorium men med ulike titler som identiske! Du får ikke til å tilføye til katalogen en side med adressen http://www.hram.orthodoxy.ru/new.htm, dersom det eksisterer en link til side http://www.hram.orthodoxy.ru/old.htm. Hvis du vil sette link til to forskjellige sider med så like navn, finn et eget direktorium til den nye side, som her: http://www.hram.orthodoxy.ru/new/.

3. Å endre en linkbeskrivelse

Når linken settes inn i katalogen,får forfatteren login og passord i posten. Ved å bruke disse kan man sende en søknad om endringer i linkbeskrivelsen til redaktørene når som helst.

Man har samme rutiner for behandling av disse søknader som for nye linker

Katalogens redaktører har rett til å endre linkbeskrivelse og redigere søknader om å endre en linkbeskrivelse.Klager mottas ikke. Katalogens administrasjon har rett til å nekte forfatteren å fjerne link til hans/hennes hjemmeside fra katalogen

4. Nettsidenes toppliste

Alle nettsider som er inkludert i katalogen kan delta i. topplistekonkurransen. Vår toppliste er ikke ideel og kan ikke vise nøyaktig fordeling av populære sider og antall besøk til en eller annen ortodoks hjemmeside. For å delta i topplistekonkurransen er det nok til å sette inn en av katalogens bannere. Linken vil vises i statistikken dersom i løpet av siste 7 dager var minst en overgang fra siden til katalogen ved å klikke på banneren. Sidens populæritet regnes ut av antall overganger fra katalogen til siden i den siste uken plus dobbelt antall overganger fra siden til katalogen ved klikk på katalogens ikon i den siste uken.

Det er strengt forbudt å jukse for å øke sidens populæritet, bl.a. ved å besøke sin side fra forskjellige IP-adresser. Alle IP-adresser registreres og lagres en uke i en log-fil. Som straffetiltak kan man benytte nullstilling av sidens statistikk, stanse sidens deltagelse i topplisten og, hvis dette skjer igjen – å fjerne linken til siden fra katalogen.

Man kan sette inn katalogens promo-element (banner) i hvilken som helst side av din nettsted. Man kan sette flere promo-elementer på en side. Det er forbudt å sette inn promo-elementen av en side som er ikke medlem av katalogen eller en moderside.

Istedet for en ikon-link til katalogen kan man sette en tekst-link som inneholder sidens adresse?from=id. Overgang til katalogen fra denne linker er likeverdig som overgang via en ikon-link.

5. Årsaker til avslag og hvorfor fjerner man linker fra katalogen

Søknader om å sette inn nye linker og endring av linkbeskrivelse kan avslås av redaktørene uten kommentar. Nettsidenes innhold og karakter kan forandres med tiden, dette gjelder også regler for deltagelse i katalogen. Redaktørene har derfor rett til å vurdere deltagelsen av hver hjemmeside igjen og kan stanse den eller fjerne linken fra katalogen. Nye søknader kan avslås og eksisterende linker fjernes fra katalogen, dersom siden:

 • har ingen ting å gjore med kristendom;
 • tilhører til en ikke-ortodoks kirke;
 • knyttet til “ortodokse kirker” eller grupper i splittelse;
 • er av “økumenisk”, “felleskristen”, “mellomreligiøse” karakter eller tilhører den så kalte “nye” retningen;
 • inneholder materialer av magisk og hedensk karakter;
 • inneholder tilkalling til splittelser eller materialer som kan støtte eksisterende spittelser og uro i kirken;
 • inneholder stoff som hører ikke sammen med kristent livssyn og moral;
 • har linker til ikke-kristne sider;
 • er link til chat som er i virkeligheten online-kontakt av noen få mennesker;
 • er under bearbeidelse;
 • har mange feil, utilgjengelige linker;
 • ikke tilgjengelig i behandlingstid;
 • ikke eksisterer lenger eller endret adresse uten å varsle katalogens redaksjon.

6.Konklusjon

Vi understrekker igjen at vi ikke tar imot og behandler klager ifm avslag for å sette link til katalagoen. Vi kan ikke si at vi kan for 100% skille mellom “ortodokse” og “ikke-ortodokse” sider, dvs. at vi kan ta feil eller være uobjektive i våre vurderinger. Men alle kataloger er subjektive og vi prøver å gjøre vår beste for å ta mest mulig objektive beslutninger når vi vurderer søknader (i vanskelige tilfeller kollektivt) og søker hjelp hos ortodokse prester.

Brødre og søstre! Vi ber dere om å informere oss om nye ortodokse hjemmesider, forandring i sideadresser og feil i vår katalog.
Legge til en link | Login | Regler | Toppliste | Søk | Avansert søk | Våre partnere | Kategorier
Språk:   Русский  English  Românã  Српски  Ελληνικά  Français  Deutsch  Български  Polski  Español  Italiano  Georgian  Český  Nederlands  Português  Svenska  Suomi  Japanese  Shqip  Norsk  Latviešu
Яндекс цитирования liveinternet.ru: показано число просмотров за 24 часа, посетителей за 24 часа и за сегодня

(C) 2001-2021, Ortodoks Kristendom (design, programvære, tekinsk støtte).   Send din tilbakemelding